Tisková zpráva Unie porodních asistentek

03.12.2012 11:23

Významné osobnosti i odborníci posílají porodním asistentkám „Adventní přání“

tisková zpráva Unie porodních asistentek

Praha, 3.12. 2012

Unie porodních asistentek si pro porodní asistentky a přátele porodních asistentek připravila adventní překvapení. Každý den, počínaje první adventní nedělí, bude zveřejňovat na svých internetových stránkách (www.unipa.cz) přání a slova podpory, která porodním asistentkám posílají české i zahraniční osobnosti.

První adventní neděli 2.12. 2012 představila Unie porodních asistentek první adventní přání, které v rámci projektu „Adventní překvapení pro porodní asistentky“ poslala senátorka Eliška Wagnerová: „Z celého srdce Vám, milé porodní asistentky, přeji, aby se vaše povolání, které je v celé Evropě tolik vážené, stalo stejně váženým i u nás v České republice. K tomu by měla posloužit taková právní úprava vašeho povolání, která by umožnila, abyste při jeho řádném vykonávání nebyly neustále ohrožovány trestním stíháním. Krásný a klidný adventní čas přeje Eliška Wagnerová, senátorka.

Nová adventní přání mohou zájemci najít každý adventní podvečer v 17:00 na internetových stránkách (www.unipa.cz) a na facebookovém profilu Unie porodních asistentek. Účast na projektu přislíbila třicítka významných osobností, mezi nimi legendární francouzský gyneklog Michel Odent, kandidátka na prezidentku Táňa Ficherová, ředitelka nadace Dobré vůle Olgy Havlové MUDr. Milena Černá či, americká rodinná terapeutka Naomi Aldort. Jejich podpora přichází v době, kdy porodní asistentky a jejich klientky usilují o zlepšení situace v českém porodnictví.

„Chceme touto předvánoční akcí podpořit jak samostatné porodní asistentky, tak i kolegyně, které pracují v porodnicích. Jejich náročná profese stále čeká na společenské uznání, které tomuto starému a váženému povolání náleží.“ vysvětluje okolnosti vzniku projektu Adventní přání pro porodní asistentky Kateřina Hájková Klíčová, výkonná ředitelka Unie porodních asistentek

Pro více informací:

Kateřina Hájková Klíčová